Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

141 centimeter haar voor het goede doel

Tekst: Louise De Vliegere
Beeld: Louise De Vliegere


Eén meter en 41 centimeter. Dat is de haarlengte die ik de afgelopen vijf jaar kon doneren aan het ‘Geef om Haar’-fonds van de nationale borstkankercampagne Think Pink. Een mooie bijdrage aan een mooie actie die vrouwen (én mannen!) met borstkanker een hart onder de riem wil steken.

Wist je dat 60% van de vrouwen die lijden aan borstkanker hun haren verliezen door de behandeling met chemotherapie? En dat dit veelal het meest ingrijpende aspect is van hun ziekte? Ook voor mannen kan (tijdelijk) haarverlies trouwens erg pijnlijk zijn. Het ‘Geef om Haar’-fonds biedt daarom sinds 2008 emotionele én financiële bijstand bij de aankoop van een pruik. Deze pruiken worden gemaakt van écht haar, geschonken door sympathisanten zoals jij en ik.

Twee vliegen in één klap

Als student kon ik het me niet veroorloven om aan iedere campagne die me nauw aan het hart lag een gelddonatie te doen. Helpen op een andere manier deed (en doe) ik daarom maar al te graag! Voor mijn laatste haardonatie kon je me deze week nog in de kappersstoel terugvinden. Na 50, 32 en 27 centimeter, mocht mijn kapster deze keer opnieuw 32 centimeter lange lokken afknippen.

Lang, dik en veel haar heb ik altijd al gehad. Sinds vijf jaar geleden durf ik af en toe eens een metamorfose te ondergaan door mijn lange lokken in te ruilen voor een opgeknipte bob. Bovendien blijk ik te beschikken over een natuurlijke snelle haargroei. Dit maakt dat ik de afgelopen vijf jaar al vier donaties op mijn naam mag schrijven, met een totale haarlengte van maar liefst 141 centimeter. Een frisse coupe door bij te dragen aan het goede doel? Dat zijn maar liefst twee vliegen in één klap!


Doneer jij ook graag je haar? Hier zijn enkele voorwaarden:
* je paardenstaart moet droog en gezond zijn en minstens 30 centimeter meten.
* géén stylingproducten zoals wax, gel of haarlak.
* blond, bruin, ros, grijs of iets tussenin? Allemaal welkom!
* gekruld of gekleurd? Ook dat is geen probleem!
En uiteraard: ook mannen mogen hun lange lokken doneren.

Geïnspireerd om ook je haar te schenken? Hier vind je de instructies, alsook een overzicht van de deelnemende kappers.

(c) Louise De Vliegere

Eerder schreef ik al een artikel over de Geef om Haar-campagne van Think Pink. Dat artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen en lees je hier.

Advertentie

Eén opmerking over '141 centimeter haar voor het goede doel'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: