Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Doneer je lockdownlokken: nieuwe campagne van Think Pink groot succes [Gazet van Antwerpen]

Tekst: Louise De Vliegere
Beeld: GVA, archiefbeeld – RR
Gepubliceerd door: Gazet Van Antwerpen
Publicatiedatum: 15 juni 2020 (online) en 16 juni 2020 (krant pg. 7)


Toen de kappers tijdens de lockdown noodgedwongen hun scharen moesten neerleggen, viel ook de aanvoer voor de Geef om Haar-campagne stil. Daarvoor schenken mensen hun lange lokken aan Think Pink, die er pruiken van laat maken voor patiënten met borstkanker. Een slimme campagne, onder de hashtag #lokdonation, lijkt de opgelopen achterstand al ruimschoots goed te maken.

“We merken een verdubbeling van het aantal aanvragen sinds de campagne”, zegt Heidi Vansevenant, de oprichtster en voorzitster van Think Pink. De organisatie die vrouwen (en mannen) met borstkanker ondersteunt, zette tijdens de lockdown de campagne #lokdonation op in samenwerking met het Antwerpse reclamebureau De Vloer.

Geef om Haar bestaat sinds 2008. De bedoeling is dat vrouwen en mannen met lang haar minstens 30 centimeter van hun lokken (laten) afknippen en in een speciale enveloppe opsturen naar Think Pink. Maandelijks krijgt de organisatie, die daarvoor ook samenwerkt met een netwerk van kappers in het hele land, meer dan 3.000 van die staarten binnen. De voorbije twaalf jaar heeft ze er zo al meer dan 172.000 ontvangen. Er zijn zes tot tien staarten nodig om een pruik te maken.

Door de lockdown dreigde de toevoer stil te vallen. Uiteindelijk lijkt de maandenlange sluiting van de kappers een geluk bij een ongeluk te worden, mede dankzij deze specifieke #lokdonation-campagne, die op sociale media werd ondersteund door bekende influencers.

“Sinds 18 mei komen de haardonaties weer op gang”, zegt Vansevenant. “En met de campagne wilden we de kappers ook een beetje ontlasten. Mensen die nog een paar centimeters te sparen hadden, moesten bij de heropening dus niet meteen naar de kapperszaak lopen.”

Verdubbeld

Het aantal aanvragen voor enveloppen om het haar op te sturen, is in één klap verdubbeld. “Die aanvragen zijn een goede maatstaf”, zegt Heidi Vansevenant tevreden. “En we mogen niet vergeten dat onze meer dan 500 kapper-ambassadeurs waar je die staarten gratis kunt laten knippen, ook hun eigen voorraad enveloppen hebben. Het eigenlijke aantal donaties dat straks zal binnenkomen, zal dus mogelijk nog een stuk hoger liggen.”

Think Pink verkoopt het haar aan pruikenmakers. “Met de opbrengst schenken we rechtstreeks 200 euro aan borstkankerpatiënten die hun haren hebben verloren door chemotherapie en voor wie de aankoop van een pruik financieel niet evident is”, legt Vansevenant uit. “Samen met de 180 euro die patiënten via het ziekenfonds krijgen, zorgt dit ervoor dat ze zelf nog maar een kleine som moeten opleggen voor de aankoop van een pruik.”

Think Pink kon de voorbije twaalf jaar op die manier al meer dan 5.000 patiënten helpen. De organisatie is nog steeds op zoek naar mensen en kappers die hun lokken willen doneren.

www.geefomhaar.be

Advertentie

Eén opmerking over 'Doneer je lockdownlokken: nieuwe campagne van Think Pink groot succes [Gazet van Antwerpen]'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: