Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

een lach op ieder moment van de dag

vijf Instagramaccounts die je zeker moet volgen

Tekst: Louise De Vliegere
Beeld: Ferdinand Peeters
Voor: dwars
Publicatiedatum: 9 maart 2020


Door Instagram scrollen, het is dezer dagen een bezigheid op zich. Ben jij een fervente Instagram-feedscroller? Lees dan zeker verder, want wij zetten voor jullie onze favoriete accounts per thema op een willekeurig rijtje. Deze keer in de spotlights? Cartoonisten.

jehoortwatineensklaslokaal

Throwback naar je middelbareschooltijd? Dan ben je bij Je hoort wat in een klaslokaal van Arnoleon aan het juiste adres. Deze Leuvense leerkracht en kersverse papa tekent de meest hilarische, eerlijke en herkenbare situaties bij elkaar. De rode draad? Alledaagse gebeurtenissen die uit het leven van een leerkracht gegrepen zijn. Ook de zwangerschap van levensgezellin Marianne kwam aan bod, en sinds kort mag je er zijn avonturen als papa van Ellis bij tellen. Aan zelfspot, flauwe mopjes en typerende taferelen geen gebrek.

Zin in meer? Begin oktober brengt Arnoleon bij Van Halewyck zijn allereerste boek uit, een 167 pagina’s tellende samenvatting van zijn beste tekeningen over het wel en wee op de middelbare school.

Niet Nu Laura

Antwerps cartooniste en illustrator Laura Janssens is de leading lady achter Niet Nu Laura. Wat je op haar account mag verwachten? Dagelijkse stripjes van haar karakter Laura; met pizza, katten en kerst als enkele van haar meest favoriete onderwerpen. Klinkt de uitspraak ‘Fokking tomatte’ je bekend in de oren? Net zoals de ‘ma eih’-sticker werd deze uitspraak door Laura gelanceerd. Sinds kort kan je op sociale media ook enkele gifs van haar terugvinden, waar bijvoorbeeld Amerikaans actrice Reese Witherspoon al gebruik van maakte.

In 2018 bracht Laura haar eerste boek uit met de voor de hand liggende titel Niet Nu Laura. Julie Vranckx bracht in augustus samen met Laura het boek (Over)leven op Tinder, de gênantste survivalgids voor onlinedating, op de markt. In tussentijd verzorgde ze onder andere ook nog de illustraties van het Crazy-Cat Lady boek.

Frommelrommel

Quotes, uitspraken of wijze raad nodig? Neem zeker even een kijkje op de pagina van Frommelrommel. Het jonge vrouwelijke brein achter dit account, speelt graag met woorden en ontwerpt kleding. Onder het motto ‘Ne frommel a day & ge voelt u (weer) oké’, bundelde ze haar lieve, herkenbare en vrolijke frommels in het boek Missie zorgen opzij, beschikbaar in de winkel vanaf september 2019.

T-shirts, postkaarten of stickers met je favoriete quotes? Die kan je op de kop tikken op haar eigen Etsywebshop!

Eva Mouton

Deze freelance illustrator en cartooniste herken je misschien van haar wekelijkse getekende column Eva’s gedacht in De Standaard. Eva staat erom bekend overal wel een tekening op te kunnen zetten. Zo maakt ze prachtige muurtekeningen, illustraties bij boeken, stoffen, postkaarten, buttons, enzovoort. Hiervoor werkt ze ook vaak in opdracht. Een leuke samenwerking is nooit ver weg, onlangs ontwierp ze nog een exclusieve kidscollectie voor Veritas.

Op haar Instagrampagina vind je iedere dag de leukste cartoons terug, hieruit spreken voornamelijk eerlijkheid en herkenbaarheid. Met Het leukste van Eva, bracht ze in 2018 een vormgegeven lustrumboek uit, mét afwrijfplaatjes.

Floor Denil

99,99% autobiografisch. Zo noemt Floor de cartoons waarin ze haar frustraties, geluksmomentjes, observaties en gedachten deelt met haar Instagramvolgers. Het werk van deze studente uit Halle is te herkennen aan de blauwe lijntekeningen. Stokventjes zijn dus nooit ver weg. Eenvoud heerst en herkenbaarheid is troef.

Voor meer werk van Floor, waaronder schilderijen, kan je terecht op haar webshop.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: