Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

zelf aan de slag voor een uniek cadeau

eerste hulp voor last-minute kerstcadeaus

Tekst: Louise De Vliegere
Beeld: Camille Van Landegem
Voor: dwars
Publicatiedatum: 22 december 2018


Herken je jezelf in die ene persoon die altijd veel te laat op zoek gaat naar het perfecte cadeau voor die vriend of vriendin? Of ben jij die late beslisser die niet weet waar te zoeken naar een geschikt geschenk voor een familielid? dwars helpt je op weg! Wij geven je inspiratie voor een uniek en persoonlijk zelfgemaakt cadeau.

Zeg nu zelf, wat is er mooier dan een eigengemaakt cadeau? Zo uniek als maar kan zijn. Een zelfgemaakt cadeau is hoogstwaarschijnlijk een van de meest waardevolle geschenken die je zal geven en hopelijk ooit zal krijgen. Een samengestelde EHBO-kit, een rekje vol liefde of een pot met herinneringen? Het kan allemaal. Hier enkele ideeën om je op weg te helpen:

EHBO-box

Het principe houdt in dat je de doos bestempelt als een soort EHBO-kit. Deze kit is bedoeld om iemand uit de nood te helpen. Zo kan je deze vullen met wat jouw vriend(in) of familielid op dat moment het meest nodig heeft. Een goed voorbeeld is om deze te beschouwen als een survivalkit voor de examens.

Wat heb je nodig?
een leuke doos, allerlei alledaagse spulletjes, mooi briefpapier

Wat je in de EHBO-kit kan steken:
kauwgom, zakdoekjes, markeerstiften, condooms, Red Bull, schoenpoets, een stressbal, oordopjes, een nagelvijl, thee, post-its en noem maar op.

Als extraatje kan je aan deze kit ook een handgeschreven brief toevoegen. Hierin kan je de functie van alle spulletjes in de EHBO-box duiden. Bijvoorbeeld: “1 Jupiler 0,0% – om tussendoor toch even te kunnen genieten” of “1 kaarsje – om te bidden voor een goede afloop”.

rekje vol liefde

Het doel van dit cadeau is om de ontvanger te ondersteunen op het vlak van emoties. Zo kan je de weckpotjes vullen met zaken die bijdragen aan het ‘vieren’ van een bepaalde overwinning of om de persoon op te peppen na een moeilijke dag.

Wat heb je nodig?
een plateau of rekje, kleine weckpotjes, goed uitgekozen vulling voor de potjes, lint, kaartjes, mooi briefpapier

Waarmee je de potjes zoal kan vullen:
kikkersnoepjes, suikerhartjes, kleine briefjes, foto’s, letterkoekjes, (zure) beertjes enzovoort.

Laat je creativiteit de vrije loop wat betreft het vullen van de potjes. Achter ieder potje schuilt er namelijk een bepaalde betekenis die je best ook even meegeeft in een soort handgeschreven handleiding. Zo kunnen de kikkersnoepjes ‘opkikkertjes’ zijn, laten de beertjes weten dat de persoon ‘beregoed’ bezig is en kunnen letterkoekjes voor extra ‘literaire creativiteit’ dienen. De mogelijkheden zijn oneindig.

pot met herinneringen

Zorg ervoor dat die ene persoon minstens iedere dag een jaar lang aan je denkt. Of herinner hen eraan dat je hem/haar graag ziet en dat je jullie vriendschap apprecieert. Dat kan je doen met deze pot vol herinneringen.

De bedoeling bestaat erin dat je de pot vult met 365 boodschappen. Allemaal boodschappen gericht aan de ontvanger van je geschenk. Deze boodschappen kunnen quotes zijn, herinneringen, liedjesteksten, foto’s en dergelijke. Van deze 365 briefjes mag de ontvanger er iedere dag eentje trekken. Verras hem of haar dus met de meest originele boodschappen of herinneringen en gekke foto’s van jullie samen!

Tip: bezorg de gelukkige meteen ook een tweede weckpot, die kan dienen voor de ‘al gelezen’ briefjes!


Ben je niet zo creatief aangelegd en koop je liever een gewoon cadeau? Ook daarbij helpt dwars je op weg, raadpleeg snel dit artikel en laat je inspireren!

Advertentie

Eén opmerking over 'zelf aan de slag voor een uniek cadeau'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: